Ποια Είναι Τα Οφέλη Της Άσκησης Στην Απώλεια Βάρους

Είναι μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι οι αερόβιες ασκήσεις βελτιώνουν τους μυς του σώματος. Στην πραγματικότητα επιτυγχάνει πολύ λίγο τόνωση και σύσφιξη. Η άσκηση αντοχής (σωματική άσκηση) είναι όπου συμβαίνει ο πραγματικός ήχος και η σύσφιξη των μυών.Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης

Οφέλη Της Άσκησης

Κάνοντας τόσο αερόμπικ και την κατάρτιση βάρους είναι ο βέλτιστος τρόπος για να χάσετε περισσότερο λίπος και να κερδίσετε περισσότερους μυς. Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, οι μελέτες δείχνουν ότι η απώλεια βάρους αυξάνεται κατά 56 τοις εκατό με αερόβια ασκήσεις και ασκήσεις συνδυάζονται.

Ο μυς μπορεί να ζυγίζει περισσότερο, αλλά όταν αυξάνετε τη μυϊκή σας σύνθεση, το σώμα είναι σε θέση να κάψει περισσότερο λίπος, ακόμα και όταν ξεκουράζεστε, επειδή ο μεταβολισμός σας είναι υψηλότερος. Ένα κιλό μυών θα χρησιμοποιήσει 350 έως 500 θερμίδες την εβδομάδα για να επιβιώσει, ενώ ένα κιλό λίπους χρειάζεται μόνο περίπου 14 θερμίδες την εβδομάδα. Νέες μελέτες έχουν δείξει ότι η οικοδόμηση μυών βοηθά το σώμα σας να καταπολεμήσει την ασθένεια καλύτερα.

Ο Ρόλος Της Ηλικίας

Η κατάρτιση δύναμης ωφελεί τον καθένα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο του, και αναγνωρίζεται ως σημαντικό συστατικό της φυσικής κατάστασης. Η έρευνα δείχνει ότι η απώλεια μυών που παρατηρείται στους ηλικιωμένους δεν προέρχεται από την ηλικία, αλλά από την έλλειψη δραστηριότητας.

Ακόμα και ένας νεαρός που δεν έχει αρκετή άσκηση μπορεί να χάσει τη μυϊκή μάζα και τη δύναμή του. Η άσκηση αντοχής, όπως η ανύψωση βάρους ή η άσκηση ασκήσεων αντοχής βάρους, μόλις δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ή την αύξηση της μυϊκής μάζας.

Η κατάρτιση αντοχής που περιλαμβάνει πολλές ομάδες πολλαπλών επαναλήψεων με μέτρια βάρη δεν θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστιους μύες. Αντί αυτού, χτίζει την οστική μάζα και αυξάνει τον μεταβολισμό, καθώς και τον τόνωση και τη σύσφιξη των μυών, δίνοντας μια πιο ελαφριά εμφάνιση.

Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης στην απώλεια

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τόσο αερόμπικ και ασκήσεις δύναμης.

Οι αερόβιες ασκήσεις βοηθούν την καρδιά και τους πνεύμονές σας να δυναμώσουν και να βοηθήσουν το σώμα σας να χρησιμοποιεί το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά, γεγονός που με τη σειρά του βοηθά με την κατάρτιση δύναμης και τη γενική φυσική κατάσταση. Η άσκηση δύναμης βοηθά στην ανάπτυξη μυών, τη μείωση του σωματικού λίπους και τη διατήρηση της οστικής μάζας.

Η αερόβια άσκηση είναι ένας τύπος άσκησης που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή για μια συνεχή παρατεταμένη περίοδο. Αυτό υπερφορτώνει την καρδιά και τους πνεύμονες και τους αναγκάζει να εργάζονται σκληρότερα από ό, τι σε κατάσταση ηρεμίας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε από σήμερα.

Η ποδηλασία, ο αερόβιος χορός, το κολύμπι, το περπάτημα και η βηματισμού είναι όλα τα παραδείγματα αερόβιας άσκησης. Ποια από αυτά επιλέγουν εξαρτάται από τη φυσική σας κατάσταση, την ιστορία σας, τα ενδιαφέροντά σας και τους στόχους σας. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να εναλλάσσονται μεταξύ 2 ή περισσότερων τύπων, για να έχετε καλύτερη προπόνηση.

Τύποι Αερόβιας Άσκησης

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι αερόμπικ – μεγάλος αντίκτυπος και χαμηλός αντίκτυπος. Είναι καλύτερα να εναλλάσσεστε μεταξύ αερόμπικ με μεγάλη πρόσκρουση (οι οποίες είναι πιο δύσκολες στο σώμα και μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη ζημιά) και αερόμπικ με μικρές επιπτώσεις, όπως το περπάτημα και το κολύμπι. Αυτό ονομάζεται διασταυρούμενη εκπαίδευση και συμβάλλει στη μείωση της πιθανότητας ή του τραυματισμού και της κατάχρησης ορισμένων μυών.

Πόσο Να Ασκήστε

Θα θελήσετε να κάνετε αερόβιες ασκήσεις τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα για τουλάχιστον 3 έως 4 ημέρες την εβδομάδα. Εάν προσπαθείτε να χάσετε σωματικό λίπος ή η φυσική σας κατάσταση είναι πολύ καλή, τότε ίσως θέλετε να εργαστείτε περισσότερο σε αυτό. Δοκιμάστε να ασκήσετε μέχρι 40 με 60 λεπτά 5 με 6 ημέρες την εβδομάδα.

Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη να πάτε στη θάλασσα.

Η μέτρια ένταση είναι σχεδόν πάντα καλύτερη και είναι πιο ευχάριστη. Η χαμηλή έως μέτρια ένταση είναι μια ιδιαίτερα καλή ιδέα όταν ξεκινάτε μετά από μια απολύμανση ή ανάκτηση από ασθένεια ή τραυματισμό ή εάν είστε σημαντικά υπέρβαροι.

Η θέρμανση και η ψύξη είναι σημαντική για να μειωθεί η ταλαιπωρία και η πιθανότητα τραυματισμού. Κρατάτε το σώμα σας ενυδατωμένο και ζεσταίνετε με αργή εκκίνηση και βαθμιαία αυξάνετε την τελική σας ταχύτητα. Στη συνέχεια επιβραδύνετε πάλι στο τέλος της προπόνησής σας.

Η όλη ιδέα πίσω από την αερόβια άσκηση είναι να σηκωθεί και να κινηθεί! Βρείτε κάτι που σας αρέσει να κάνει που κρατά τον καρδιακό σας ρυθμό ανυψωμένο για μια συνεχή χρονική περίοδο και να κινηθείτε σε μια υγιέστερη ζωή.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *