5 Γνωστά Συμπτώματα Που Δείχνουν Ότι Πρέπει Να Δείτε Τον Γιατρό Σας

Πρέπει Να Δείτε Τον Γιατρό Σας

Οι γονείς τείνουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στον γιατρό με την πρώτη ένδειξη ασθένειας. Αλλά δεν κάνουν το ίδιο για τον εαυτό τους. Γενικά ξεχνούν ότι, ακόμη και ως ενήλικες, ορισμένα απλά συμπτώματα χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Εάν εμφανιστεί κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, ίσως κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό.

Δυσκολία Αναπνοής

Αν αισθανόμαστε δυσκολία αναπνοής κατά τη διάρκεια ενός κρυώματος, αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά όταν αυτό το σύμπτωμα κλιμακώνεται, ειδικά εάν γίνεται δύσκολη η εισπνοή του αέρα, μπορεί να είναι το σημάδι είτε ενός έντονου κρυώματος, είτε κάτι εντελώς διαφορετικό. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό μπορεί να είναι σημάδι μιας μόλυνσης, όπου η ιατρική φροντίδα είναι άμεσα απαραίτητη.

Διαρκής Εμετός

Παρόμοια με τη δυσκολία αναπνοής, ο εμετός μπορεί να είναι ένα σοβαρό σύμπτωμα, ιδίως εάν είναι έντονος ή επίμονος. Ο συνεχής εμετός, είναι σημάδι πως το σώμα μας προσπαθεί να μας προστατεύσει από κάτι επικίνδυνο, που πρέπει να αποβληθεί γρήγορα και αυτό μπορεί να είναι κάποια σοβαρή πάθηση.

Επίσης, σε περιπτώσεις παρατεταμένου εμετού, που δεν μπορείτε να κρατήσετε τροφή ή υγρά, τότε η κυριότερη ανησυχία είναι ο υποσιτισμός και η αφυδάτωση. Ένας γιατρός μπορεί να αντιμετωπίσει τα υποκείμενα προβλήματα πριν η κατάσταση γίνει πολύ σοβαρή.

Σοβαρές Αλλεργίες Ή Άσθμα

Ειδικά στην περίπτωση των παιδιών, κάποιες αλλεργίες ή το άσθμα μπορεί να είναι σημάδια για κάτι πολύ πιο επικίνδυνο. Πρέπει να δώσουμε προσοχή σε συμπτώματα που είναι όμοια με του άσθματος ή της αλλεργίας, γιατί αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το σώμα καλύπτει μια σοβαρή ιογενή λοίμωξη.

Μπορεί να είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κάποιος τη διαφορά μεταξύ σοβαρών αλλεργιών, άσθματος ή οξείας λοίμωξης, όμως ένας επαγγελματίας θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τις υποκείμενες αιτίες των συμπτωμάτων.

Υποψήφιοι Ασθενείς

Ορισμένα συμπτώματα ενδέχεται να προειδοποιούν για κάποια προδιάθεση ή κάποια ευαισθησία σε ορισμένες σοβαρές παθήσεις. Ακόμη και τα φαινομενικά αβλαβή συμπτώματα όπως ο επίμονος βήχας μπορεί να είναι ένα σημάδι για κάτι ιδιαίτερα απειλητικό για τη ζωή.

Το υποβαθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα, το κάπνισμα και η κληρονομικότητα, είναι παράγοντες που θέτουν τους ανθρώπους σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, θα είναι πιο ασφαλείς, αν επισκέπτονται το γιατρό τους σε τακτική βάση.

Συμπτώματα Που Διαρκούν Περισσότερο Από Επτά Ημέρες

Γενικός κανόνας είναι, πως εάν οποιοδήποτε σύμπτωμα επιμένει για περισσότερο από μία εβδομάδα, είναι καιρός να το εξετάσουμε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προφανείς δείκτες, όπως πυρετό, ή πιο λεπτά προβλήματα, όπως ένα θωρακικό πόνο ή πόνο στην πλάτη.

Εάν το σώμα παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δυσκολεύεται να καταπολεμήσει. Η ιατρική παρέμβαση μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία θεραπείας.

Γενικά, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί και να είστε ευαισθητοποιημένοι όταν αντιμετωπίζετε δυνητικά επιβλαβή ιατρικά προβλήματα. Αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε από αυτά τα πέντε σημάδια σημαίνει, ότι ήρθε η ώρα να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού με κάποιο γιατρό.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *