Άσκηση: Όταν Δεν Ξέρεις Ότι Δεν Ξέρεις

  • Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσουν στο γυμναστήριο και απλά σταμάτησες και κοίταξες τριγύρω; 
  • Πόσοι άνθρωποι φαίνονταν χαμένοι, πόσοι κράτησαν το σώμα τους ακίνητο, δεν χρησιμοποίησαν ορμή για να εκτελέσουν τις ασκήσεις τους; 
  • Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε έναν μεγάλο άντρα να χρησιμοποιεί «μικρά» βάρη ενώ στέκεται στο ένα πόδι;

Οι περισσότεροι άνθρωποι εντάσσονται σε ένα κέντρο υγείας με εξαιρετικές προθέσεις και πολλά κίνητρα, υπογράφουμε ευχαρίστως συμβόλαια για χρόνια και διαχωρίζουμε τα μετρητά μας είτε πηγαίνουμε τακτικά είτε όχι.

Αλλά υπάρχει ένα θλιβερό γεγονός εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ιδέα πώς να ασκηθεί σωστά. Η «επιστήμη γυμναστικής» έχει επιβιώσει για χρόνια και χρόνια χωρίς καμία απολύτως επιστημονική βάση. Πηγαίνουμε με χαρά στο κλαμπ και κάνουμε ασκήσεις που έχουμε κάνει εδώ και χρόνια και βλέπουμε άλλους να κάνουν αλλά πολύ λίγοι γνωρίζουν ότι δεν ξέρουν πώς και γιατί κάποιες ασκήσεις είναι καλύτερες από άλλες.

Δεν Βρίσκεται Το Μυστικό Στα Μηχανήματα Του Γυμναστηρίου

Αν είσαι άρρωστος βλέπουμε έναν γιατρό, το αυτοκίνητο έχει χαλάσει βλέπουμε έναν μηχανικό. Αλλά για κάποιο λόγο, όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς απλώς υποθέτουμε ότι τα μηχανήματα στο γυμναστήριο θα κάνουν το κόλπο.

Μηχανήματα στο γυμναστήριο

Ο γιατρός και ο μηχανικός εκτελούν διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς πηδούν για να ασκηθούν χωρίς να συνειδητοποιούν τις συνέπειες της ακατάλληλης άσκησης. Υπάρχει λόγος που ο πόνος στη μέση και οι τραυματισμοί στις αρθρώσεις μαστίζουν την κοινωνία, αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε τις ίδιες επικίνδυνες ασκήσεις ξανά και ξανά;. Όμως, οι γιατροί είναι ευχαριστημένοι.

Οι λίγοι άνθρωποι που ξέρουν ότι δεν ξέρουν συνήθως προσλαμβάνουν έναν personal trainer, αλλά τι γίνεται αν ο εκπαιδευτής σας δεν ξέρει ότι δεν ξέρει τι κάνει. Όλοι γνωρίζουμε το είδος της εκπαίδευσης που πρέπει να έχει ένας γιατρός ή ένας μηχανικός, δυστυχώς υπάρχουν λίγα πρότυπα που τηρούν οι εκπαιδευτές. 

Επιτέλους, υπάρχουν μόνο 3 οργανισμοί που απαιτούν πτυχίο 4 ετών στην επιστήμη της υγείας πριν από τη λήψη των εξετάσεων πιστοποίησης. Ποτέ δεν παύει να με εκπλήσσει πόσοι εκπαιδευτές πιστεύουν πραγματικά ότι είναι στην κορυφή του επαγγέλματός τους, ωστόσο συνιστούν με συνέπεια απολύτως τις πιο επικίνδυνες ασκήσεις χωρίς επιστημονική βάση από την οποία να δικαιολογείται η εκτέλεση αυτής της άσκησης. 

Υπάρχουν στην πραγματικότητα τρεις ή τέσσερις πιστοποιήσεις σπουδών στο σπίτι που έχουν χρεοκοπήσει, αλλά αυτοί οι εκπαιδευτές εξακολουθούν να είναι εκεί έξω χωρίς ελέγχους και ισορροπίες.

Η Γυμναστική Μπορεί Να Αποβεί Μοιραία

Μερικές από αυτές τις ασκήσεις «επιστήμης γυμναστικής» έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν μόνιμη βλάβη, ωστόσο τις βλέπω να εκτελούνται καθημερινά και να ενθαρρύνονται από τους περισσότερους προπονητές. Εάν συνάψετε σύμβαση με έναν προσωπικό προπονητή, παρακαλούμε να συνειδητοποιήσετε ότι εάν δεν κάνει αξιολόγηση φυσικής κατάστασης, τότε μαντεύει. 

Αυτή η αξιολόγηση θα πρέπει να περιλαμβάνει το ιστορικό υγείας, τη στάση του σώματος, την ευελιξία (όχι ένα τεστ καθίσματος και προσέγγισης!), ανάλυση ισορροπίας και κίνησης. Εάν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι εξετάσεις, τότε αυτός ο εκπαιδευτής δεν το γνωρίζει!. Δεν πηγαίνετε στον γιατρό σας περιμένοντας δωρεάν υπηρεσίες και ένας αξιόπιστος και καλά μορφωμένος επαγγελματίας γυμναστικής δεν θα προσφέρει επίσης τις υπηρεσίες του.

Τι να αναζητήσετε λοιπόν στον εκπαιδευτή σας, ξεκινήστε πρώτα με την εκπαίδευση. Κατά προτίμηση πτυχίο άσκησης ή επιστημών υγείας. Αναζητήστε τις ακόλουθες τρεις πιστοποιήσεις για να γνωρίζετε ότι τουλάχιστον ο εκπαιδευτής έχει εκτεθεί στη γνώση.

Ποιος Είναι Ο Ρόλος Του Black Latte Στην Καύση Λίπους;

Το Black Latte (δείτε την σύντομη αναφορά στην αρχική σελίδα μας) είναι μια εξαιρετική πηγή καφεΐνης, η οποία είναι το κλειδί για το μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας. Η καφεΐνη ενισχύει επίσης τις φυσικές διουρητικές ιδιότητες του σώματός σας, καθιστώντας το αποτελεσματικό καυστήρα λίπους!

Ο καφές είναι βασικό στοιχείο στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων. Είτε τον πίνετε για να ξεκινήσετε το πρωί σας είτε τον πίνετε όλη την ημέρα, ο καφές δεν μπορεί να ξεπεράσει την ικανότητά του να παρέχει μια έκρηξη ενέργειας και αυξημένο μεταβολισμό.

Τι γίνεται όμως αν δεν θέλετε τις θερμίδες από το γάλα ή τη ζάχαρη; Μπείτε μαύρο καφέ! Αυτό το απλό ρόφημα είναι εξαιρετικό για την καύση λίπους και την τόνωση του μεταβολισμού σας με τη φυσική του περιεκτικότητα σε καφεΐνη.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *